Affixius

“Winner of the prestigious Charnwood Design Award for their new offices”

Vision were brought into the design process late and were initially only discussing the specialist glazing system and doorways. It was apparent after several meetings with the client that the opportunity for them to add collaborative areas, innovative meeting spaces and modern designed flooring.

This was all grown from Visions extensive experience and the fact that their own offices are constructed in and around a Chapel.

The site then became Visions to fully project manage, working alongside the clients Mechanical and electrical contractors.

The development then started on the aged chapel.

The sympathetic but modern refurbishment involved mezzanine floors, breaking through inner chapel walls, specialist bespoke frameless glazing , flooring, breakout areas, cinema room and hard wood floors to the ground floor.

“Winner of the prestigious Charnwood Design Award, the new office space is a bespoke 5,000 square foot video production facility set inside a beautiful 19th century church style building. The ground floor boasts a dedicated infinity studio and private cinema room with Dolby surround sound built in.

Upstairs we have an entirely open plan creative suite designed to maintain the heritage and feel of the original space with sympathetic use of modern materials and lighting. Alongside the state-of-the-art technology and comfortable break out areas, the whole facility is laid out in such a way that it promotes creativity and allows for an inclusive and unified media production experience.”

  • LOCATION Loughborough